Idag har jag lånat böcker. Stora tunga böcker från 50 och 60-talet på engelska (YAY!) som handlar om kvantmekanik och elektrodynamik. Min bokhylla ser smart ut. Jag är nöjd.
Jag har även köpt mig en sängstomme, så nu har jag inte bara en madrass på golvet utan en madrass en decimeter över golvet på några plankor. Jag fick till och med en till madrass på köpet, en böjbar madrass, så nu har vi en liten soffa också. Jag har velat vänta med videotouren av lägenheten tills det inte bara är tomma rum, och jag tror att det börjar närma sig snart.
Just nu har vi datanörd nr 2 i hemmet. Anne-Lise har en naturlig begåvning för att få hjälp av killar. Nu blev vi tydligen inbjudna till maskerad på fredag också. Denna datornörden är mer social än den förra. Han är en företagsingenjörsnörd. Den förra var bara en inbunden vanlig datanörd. Anne-Lise har ett irriterande datorvirus och är för smart för att betala massor hos en firma.
Min franska har börjat bli bättre nu. Eller jag tycker iallafall att jag hakar upp mig mindre och orden kommer lättare till mig. Det är skönt att inte vara helt trött i huvudet varje kväll. Idag fick jag lära mig vad handens fingrar heter. Och några termer rörande accelererade partiklars elektromagnetiska fält. Till exempel Poyntings vektor heter le vecteur Poynting. Fast det kunde jag ju gissa mig till.
Jag tänkte baka kanelbullar imorn, så vi var och köpte jäst. Vi letade i en halvtimme i en jätteaffär innan vi hittade en liten skrämd hög med färskjäst. Fransmännen använder bara torrjäst. Anne-Lise trodde inte ens att färskjäst fanns att köpa. Men nu blir det andra bullar! (Ingefära är också en vara som är ovanlig. Vi gör goda hallonsmoothies ändå. Blender är kökets viktigaste redskap.)
Nu skall jag läsa lite mer plasmafysik!
Bisous!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ah, men Astrid om du vill ha färsk jäst, så får du ju odla den själv vettja! Lägg lite torkade persikor(gärna ekologiska) i vatten med lite socker och låt dem börja jäsa. När det inte bubblar så mycket mer har du din jäst! Hoppas du har det super i Bordoux! Kramar
SvaraRaderakanske jag till och med skall göra! Fast är sådan jäst verkligen bra för kanelbullar?
SvaraRaderaHa det bra du med!
Färsk jäst verkar helt klart vara en svensk ide. Inte helt elementärt att hitta i Tyskland heller kan jag lova.
SvaraRaderaHoppas bullarna blev goda!